Riječ predsjednika UO

 

Svijest da se važna sistemska pitanja u vezi sa djelatnošćuu kojoj profesionalno djelujemo mogu i trebaju rješavati kroz adekvatna strukovna udrženja stekao sam tokom dugogodišnjeg vođenja poslovanja velike multinacionalne kompanije u BiH. Vođen time i potrebom za ostvarenjem kontakata te povezivanjem sa potencijalnim partnerima, član Udruženja poslovnih savjetnika u BiH – LESPNET postao sam odmah nakon osnivanja vlastite konsultantske firme 2005. godine. U periodu nakon toga Udruženje je prolazilo kroz uobičajene probleme finansiranja svojih aktivnosti a sačuvalo je kontinuitet aktivnosti isključivo zahvaljujući entuzijazmu direktora i maloj grupi aktivnih članova. 

Nakon promjene koncepta djelovanja na skupštini održanoj 2010. godine Udruženje je značajno unaprijedilo svoje poslovanje zahvaljujući prvenstveno koncipiranju i pronalaženju donatora za projekat benchmarking-a za MSPu BiH, a zatim i njegovoj izuzetno uspješnoj implementaciji. Dva godišnja benchmarking izvještaja, pripremljena i štampana u okviru projekta, značajno su podigla reputaciju Udruženja u poslovnim krugovima i institucijama, a iznalaženje mogućnosti da se implementiraju ICMCI norme i 9 certificiranih CMC (Certificirani mendžment konsultant) konsultanata učinilo je da interes za članstvo kontinuirano raste. Zajedno sa svim članovima UO i direktorom Udruženja izuzetno sam ponosan na ostvarene rezultate

Uvjeren sam da je jedini mogući, i ujedno najbolji, put za dalji razvoj Udruženja LESPNET njegovo finansiranje kroz implementaciju konkretnih konsultantskih projekata. Istovremeno, smatram da se najveći doprinos razvoju konsultantske struke može i treba dati stalnim podizanjem nivoa profesionalnih standarda ikvaliteta konsultantskih usluga te da to treba biti integralni dio osnovne misije Udruženja. Pri tome, duboko sam uvjeren da će Udruženje imati snage, znanja i sposobnosti obezbijediti dalji razvoj u oba navedena pravca i u narednom periodu. Ujedno, ovim putem, pozivam sve koji se profesionalno bave konsultantskim poslom da nam se pridruže kako bismo zajednički pomogli razvoj i promociju vlastite profesije te dali doprinos unaprijeđenju okruženja u kojem djelujemo.  

Fuad Strik 
Predsjednik UO

Članovi upravnog odbora

Armin Avdić

Armin Avdić
Član UO

Enes Kazazić

Enes Kazazić
Član UO

Edin Jahić

Edin Jahić
Član UO

Esmir Spahić

Esmir Spahić
Član UO

Direktor

Edin Alić      Direktor