POTREBAN VAM JE KONSULTANT?

Mala preduzeća nemaju kadrove specijalizovane za investicije, marketing, unapređenje procesa i kvaliteta, primjenu novih tehnologija ili transformaciju poslovanja kroz kooperaciju i uključenje u veće sisteme (poslovne mreže i lance nabavke).
Dozvolite da vam pomognemo.

KONTAKTIRAJTE NAS
 

Certifikacija menadžment konsultanata – CMC

U sklopu redovnih aktivnosti razvoja konsultantske profesije u Bosni i Hercegovini, Udruženje poslovnih savjetnika u BiH je implementiralo sistem međunarodno priznate certifikacije menadžment konsultanata – CMC.   

Certifikacija je urađena u okviru certifikacijske šeme Međunarodnog vijeća instituta za menadžment konsalting – ICMCI. Putem ovog globalnog okvira certifikacije do sada je certificirano preko 8 hiljada menadžment konsultanata iz 51 države. Proces certifikacije realiziran je uz podršku Evropske Banke za obnovu i razvoj – EBRD programa BAS (Business Advisory Services).

Udruženje poslovnih savjetnika u BiH je u saradnji sa austrijskim Instituom za menadžment konsalting certificiralo 9 menadžment konsultanata. Oni su zadovoljili stroge kriterije Međunarodnog vijeća instituta za menadžment konsalting i stekli zvanje Certificirani menadžment konsultant. Ovim su ispunjeni uslovi i otvorena mogućnost da Udruženje poslovnih savjetnika u BiH proces certifikacije u narednom periodu obavlja samostalno.

Proces CMC certifikacije sastoji se od predkvalifikacije kandidata, CMC treninga, detaljne pripreme 2 konkretne studije slučaja iz domena menadžment konsaltinga i njihove prezentacijeKomitetu za certifikaciju. Prema ICMCI pravilima komitet za certifikaciju je sastavljen od po jednog relevantnog predstavnika poslovne i akademske zajednice te jednog certificiranog CMC konsultanta. Nakon prezentacije kandidata i diskusije o predstavljenim konsultantskim projektima kandidata, Komitet na odvojenoj sjednici donosi odluku o tome da li je kandidat zadovoljio sve standarde ICMCI certifikacije, i u pozitivnom slučaju mu se dodjeljuje zvanje Certificirani menadžment konsultant – CMC.

Više informacija o uslovima CMC certifikacije možete naći na www.icmci.org .

Listu certificiranih CMC konsultanata u BiH: